Sinilevämyrkytys lemmikillä

Sinilevämyrkytys lemmikillä

Riskin ajankohtaisuus Sinilevä viihtyy lämpimässä vedessä, joten se on yleensä erityisesti loppukesän ongelma. Sinilevää esiintyy yleensä eniten heinä-elokuussa. Mikäli alkukesä on lämmin, sinilevää voi esiintyä jo juhannuksena. Altistuminen sinilevälle Sinilevä on myrkyllistä sekä ihmisille että lemmikeille, mutta usein erityisen vaarallista koirille, jotka voivat juoda sinileväpitoista vettä tai nuolla turkkiaan uituaan sinileväisessä vedessä. Aina ennen koiran…

Kyyn purema lemmikillä

Kyyn purema

Kyyn pureman yleisyys Kyyn purema on valitettavan yleinen vaara lemmikeille, erityisesti kevään ja kesän aikana, kun kyyt ovat aktiivisimmillaan. Kyyt viihtyvät usein suojaisissa paikoissa, kuten pensaikoissa ja risukoissa, minkä vuoksi näitä olisi hyvä välttää esimerkiksi koiran kanssa lenkkeillessä. Lisäksi on hyvä pitää lemmikki kytkettynä ulkoillessa, jotta se ei pääse tutkimaan vaarallisia paikkoja.  Kyyn purema voi aiheuttaa…

Punkki lemmikillä

Punkkien torjunta

Punkkien vaarat lemmikille Punkit ovat pieniä, mutta erittäin vaarallisia loisia, jotka voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia lemmikeille. Ne levittävät useita sairauksia, kuten borrelioosia ja anaplasmoosia, jotka voivat olla hengenvaarallisia ilman asianmukaista hoitoa. Punkit kiinnittyvät lemmikin ihoon ja imevät verta, mikä voi johtaa infektioihin ja allergisiin reaktioihin.   On tärkeää ymmärtää, miten punkit toimivat ja miten niitä…

Vanheneva lemmikki

Vanheneva lemmikki

Lemmikin ikääntymisen merkit Lemmikin ikääntyminen on luonnollinen prosessi, joka tuo mukanaan monia muutoksia. Yksi ensimmäisistä merkeistä on energiatason lasku. Vanhemmat lemmikit saattavat nukkua enemmän ja olla vähemmän aktiivisia kuin nuoremmat. Tämä on osa normaalia ikääntymistä, eikä välttämättä aina ole merkki sairaudesta. On kuitenkin tärkeää seurata lemmikin käyttäytymistä sillä mikäli muutokset ovat äkillisiä tai merkittäviä, voivat ne…

Matkalle lemmikin kanssa

Matkalle lemmikin kanssa

Eläimen kanssa matkailevan kannattaa tutustua kohdemaan, kauttakulkumaiden ja Suomen maahantulomääräyksiin. Lemmikin tulee olla tunnistusmerkitty mikrosirulla (tatuointi hyväksytään, jos tehty ennen 3.7.2011) ja rokotettu. Rabiesrokote on pakollinen, muut perusrokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset, eli kissalle kolmoisrokote (kissarutto, herpes- ja calicivirus) ja koiralle nelosrokote (penikkatauti, parvoripuli, hepatiitti ja parainfluenssa) ovat suositeltavia. Lisäksi koirilta vaaditaan monesti ekinokokkilääkitys. Näiden lisäksi maakohtaisesti…